NJSL – Playing for Success

KBS de Parel en de NAC Junior Street League. Wat een prachtige combinatie!

Dit jaar gaan we natuurlijk proberen de uitstekende resultaten van de afgelopen seizoenen te evenaren. Sportiviteit is daarbij onze sleutel tot succes! Belangrijk hierbij is dat de leerlingen plezier beleven in het sporten.

De NAC Junior Street League is een straatvoetbalcompetitie van NAC Breda, waarbij verschillende basisscholen tegen elkaar strijden om de kampioenstitel van Breda. De deelnemers zitten in groep 7 en 8.

Playing for Success

De NAC Junior Street League draait om meer dan alleen voetbal. De teams verdienen extra punten door Fair Play, Fair Support. Daarnaast is er aandacht voor thema’s als ‘pesten’, zinloos geweld’ en ‘groepsdruk’. Elke klas krijgt enkele gastlessen over deze onderwerpen.

Wedstrijdverslagen, foto’s en nieuwtjes over KBS de Parel en de NAC Junior Street League kunt u vinden op de website van de NAC Junior Street League: www.nacjuniorstreetleague.nl.

PFS_logo nacademy

Leren met een WOW-factor

Voor Playing for Success is onder de eretribune een nieuw leercentrum gerealiseerd: de NACADEMY. Het is een indrukwekkende plaats geworden. Eén met een echte WOW-factor waarin verschillende elementen van het Rat Verlegh Stadion in het klein zijn nagemaakt. De hal en de gang zijn ingericht als de spelerstunnel en de drie praktijklokalen zijn ingericht als de kleedkamer, de bestuurskamer van NAC en het stadion zelf. Ook is er een televisie- en radioruimte waar leerlingen filmpjes en podcast uitzendingen kunnen maken.

Het is de bedoeling dat het zelfvertrouwen en de leerprestaties van de leerlingen door het project worden verbeterd. De begeleiding gebeurt door leraren van de samenwerkende onderwijsorganisaties.